Entorn

La Vall Ferrera (Pallars Sobirà)

L’Hostal Montaña s’ubica en un racó de país esquitxat de llacs i estanys, boscos, prats, salts d’aigua i rierols, envoltat de muntanyes riques en ferro que donen color a les construccions, cases, quadres, pallers i bordes de tota la vall.

L’entorn natural que ens envolta, permet trobar tant relax i tranquil·litat com la pràctica de multitud d’activitats de tot tipus i a totes les èpoques de l’any: passejades, raquetes, esquí, esports d’aventura, pesca, bolets, fotografia, etc.

Cims: Pica d’Estats (3.143 m), Monteixo (2.905 m), Baborte (2.938 m), Salòria (2.789 m), Norís (2.834 m), etc. Refugis: Vallferrera (FEEC), Baborte (UEC) i Baiau (FEEC) Rius: Noguera de la Vallferrera i Noguera de Tor Estanys: Sotllo, Baborte, Baiau

Edificis d’interès històric-artístic i arquitectònic: Sant Feliu, conjunt arquitectònic de la força d’Àreu, el Colomer i la Torre Presó d’Alins, església de Santa Maria de la Torre, les ermites de Sant Quirc d’Alins, Sant Francesc d’Arahós (la més antiga del Pallars), etc.

Parc Natural

Estem situats en ple Parc Natural de l’Alt Pirineu

Parc Nacional

A pocs quilòmetres del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.