Activités


Els senderisme, els esports d’aventura i l’esquí són a la carta de les activitats que l’entorn natural que envolta l’Hostal Montaña convida a practicar.

Passejades, raquetes i esquí

Només a tall d’exemple del que podeu gaudir: Una passejada pel bosc de Virós, amb esquís de muntanya o raquetes durant la temporada de neu, les nombroses rutes a peu pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, que aglutina la major part del territori de la Vall Ferrera, el pas cap a Andorra, en tot terreny, passant pel poble de Tor o la pujada la mítica Pica d’Estats, al Monteixo (2905 metres) i al Pic de Norís (2834 metres). En l’accés als pics de la vall, trobareu estanys d’una bellesa impressionant, com el d’Aixeus, Baiau, Baborte, Sotllo i d’Estats. Un dia d’excursió i dinar de pic-nic és una bona pensada per a descobrir-los i gaudir-los.

Esports d’aventura

Des del poble d’Alins, i en només 10 minuts, per la carretera L-510, sou a Llavorsí, punt neuràlgic de l’esport al riu. Rafting, caiac i hidrospeed, qualsevol manera de navegar el Noguera Pallaresa, però també el puenting són grans desatascadors d’energia al cos.

Pesca i tranquil·litat

Si no aneu d’aventura i cerqueu més aviat la tranquil·litat, tampoc no heu equivocat la vostra tria. La Vall Ferrera té nombrosos racons ideals per a apropar-s’hi, simplement, a desconnectar. El silenci que acompanya les llargues hores tranquil·les dels pescadors que tiren la canya en aquesta vall en són un bon testimoni.

Cultura

Tant l’aventura com el repòs tenen una magnífica combinació, a la Vall Ferrera, amb la visita a les ermites, esglésies i llocs d’interès cultural d’aquesta vall pallaresa. Del desenvolupament de l’art preromànic a la zona en deixen constància les ermites de Sant Quirc, al mateix poble d’Alins, i Sant Lliser de Virós. Però de petits temples de difernts estils, la vall n’és plena: Sant Julià d’Ainet de Besán, Santes Creus de Buiro, Sant Francesc d’Araós o Sant Feliu d’Àreu en són alguns. I, justament a Àreu, també podeu fer una visita guiada a la serradora i molí fariner que us acabarà de situar en la importància cabdal de la fusta i l’aigua per a la vall.