Esdeveniments

Baixada de FallesFira del Ferro PirinencMilla Vertical d’Àreu

Baixada de falles

23 de juny

La Baixada de Falles d’Alins se celebra 23 de juny coincidint amb la revetlla de Sant Joan, i s’emmarca dins la Festa Major d’estiu.

Aquesta festa es va reprendre gairebé fa 30 anys, després d’una època en que es va deixar de practicar.

Actualment podem dir que es una de les festes més conegudes de la comarca, que cada any aplega centenars de persones que omplen el poble la nit de Sant Joan.

www.fallesalins.cat

Fira del Ferro Pirinenc

Segon cap de setmana de juliol

Forjadors i forjadores d’arreu del món, agents relacionats i moltes altres persones, s’aproparan a la Vall Ferrera, al peu de la muntanya més alta de Catalunya, per conèixer de prop els secrets ancestrals que acompanyen al treball del ferro. Volem oferir-vos un recorregut, que us porti des de tallers siderúrgics d’època romana amagats als boscos, fins a arribar a la més punyent actualitat de l’art de la forja.

www.facebook.com/firadelferropirinenc

www.youtube.com/boscosdeferro

Milla vertical d’Àreu

1r dissabte de juny

La prova inicial té l’origen en el llibre “L’edat de les pedres” de l’escriptor Pep Coll, on es ressuscita la llegenda de “l’Home que corria més que el sol”; situada en el poble de Malpui, que ben bé podria ser l’Àreu actual.

Diu la llegenda que, “la vigília de la Festa major del poble, es feia una cursa a peu entre els fadrins de la població. Es donava la sortida a la plaça del poble just a inici de la posta del sol, i es tractava d’arribar dalt de la muntanya que hi havia precisament al davant i a llevant del poble abans de la posta del sol dalt del cim. El premi era el dret a escollir fadrina per al ball de la Festa Major.”

www.millaverticaldareu.com